Docenten

IMG_2220

Marieke

Marieke is een bevlogen Yoga Alliance gecertificeerd Ashtanga yoga docente en oprichtster van YogaTemple.  Zelf heb ik kunnen ervaren (en nog) wat yoga voor je kan betekenen, een oneindig proces van bewustwording en thuiskomen in je eigen lichaam. Doordat ik vele opleidingen en processen heb mogen bewandelen ben ik gaan voelen wie ik ECHT ten diepste ben, in mijn eigen essentie leren staan en ook daarop leren vertrouwen. Dagelijks op mijn matje staan en in daar ook in zijn volledigheid zijn leer ik steeds meer mijn eigen kracht, zachtheid en vrijheid ontdekken. Ik geloof dat dit voor iedereen mogelijk is, iedereen is uniek, met zijn of haar mogelijkheden. ik ben in gaan zien ondanks fysieke of mentale issues je toch binnen jouw mogelijkheden dit ook kan ervaren. Door met liefde en zelfcompassie maar ook een zekere drive naar jezelf te leren kijken, je mogelijkheden te ontdekken neem ik je graag mee om deze balans te vinden zowel in reguliere lessen maar nog meer in persoonlijke begeleiding. 

In de afgelopen jaren heeft Marieke verschillende opleidingen en workshops gevolgd bij ervaren internationale docenten , waaronder Clayton Horton, Shiva Rea, Simon Park, Twee Merrigan, Eddie Stern, Petri Raisanen, Sri O.P. Tiwari, Paul Dallaghan. Ondertussen blijft ze ontwikkelen door haar yoga studie te verdiepen met het volgen van opleidingen, workshops op het gebied van yoga, trauma verwerking, zelfontwikkeling in trauma/familie opstellingen en haar eigen dedicated yoga practice. 

 

Processed with Snapseed.

Alemke

Na een flink auto ongeval een aantal jaar geleden is Alemke gestart met het volgen van Pilates en ook Yoga lessen. De pilates lessen maakte haar enthousiast en deed ze met veel plezier, yoga daarentegen was geen liefde op het eerste gezicht! Toch heeft Alemke yoga weer een kans gegeven en is met een open mind en op voorzichtige nieuwsgierige wijze yoga gaan (her)ontdekken bij YogaTemple. Yoga leerde haar ondanks een stijf en vaak ook pijnlijk lijf de confrontatie aan te gaan door te luisteren naar haar lichaam en voorzichtig weer de mogelijkheden van het lijf en ook mind weer te zien en te volgen. Stapje voor stapje heeft ondertussen yoga Alemke leren voelen dat je meer kunt dan je denkt. Inmiddels is yoga niet meer uit haar leven weg te denken en voelt ze zich met liefde verbonden op haar yoga pad. Alemke volgt een interne opleiding bij YogaTemple en heeft meerdere workshops gevolgd bij oa Eddie Stern en Paul Dallaghan. 

Als geen ander weet Alemke hoe het is als je lichaam je in de steek laat, wat dit proces van revalidatie en genezing nodig heeft, ze neemt je in de lessen graag mee om je eigen unieke mogelijkheden te onderzoeken en te leren gebruiken. 

*momenteel geeft Alemke geen lessen

 

Kelly

Kinderen zichzelf laten ontmoeten op hun matje, hun eigen kracht laten ontdekken. Het gevoel van er echt mogen zijn. Precies zoals je bent. Het zijn dingen die ik zelf ook tegen kom op mijn matje. Door yoga wordt ik bewust van mezelf. Steeds weer onderzoeken: hoe gaat het nu eigenlijk écht met me?  Het zijn die dingen die ik graag mee wil geven aan de kinderen. Met het werken met kinderen heeft Kelly al jaren ervaring en volgt momenteel een interne opleiding bij YogaTemple. In yoga is er ruimte de kinderen meer te begeleiden in hun zijn . 

Door alle stress van het dagelijkse leven raken we steeds verder bij onszelf en ons gevoel vandaan. Weten we niet meer wie we ten diepste zijn. Yoga maakt me daar bewust van en laat me zien wat er allemaal in mijn lijf afspeelt. Door daar steeds weer met een nieuwsgierige blik naar te kijken gaat alles weer stromen. 

Samen ontdekken we spelenderwijs lichaam en geest. Planten we een zaadje waar ieder kind de rest van zijn of haar leven profijt van heeft. Leren we omgaan met onszelf en de wereld om ons heen.

 

 

Invaldocenten:

yogatemple foto's 095

Monique

Geïnspireerd door haar docenten, ervaringen tijdens en door yoga, heeft Monique doen besluiten om zich in 2012 volledig te richten op yoga. Monique heeft opleiding gedaan in Ashtanga vinyasa yoga, Vinyasa flow yoga, Poweryoga , Thaise Yoga massage en Yin Yoga, Na haar Yin Yoga opleiding heeft zij besloten zich volledig toe te wijden aan deze unieke yoga vorm. Haar brede anatomische kennis zorgt ervoor dat de yoga houdingen voor iedereen toegankelijk wordt. Door middel van props (bolsters, kussens, blokken) helpt ze je graag ontdekken welke mogelijkheden jouw lichaam heeft, en laat ze je voelen dat ruimte en lichtheid in lichaam en geest ontstaat.

 
Annechien Hardenberg

Annechien

Met veel enthousiasme heeft Annechien ruim 10 jaar intensief lessen gevolgd bij internationale en nationale docenten. Geïnspireerd door deze lessen en met name het diepgaande effect op je lichaam en geest en niet te vergeten een krachtig lichaam heeft Annechien doen besluiten om zich verder te verdiepen in deze methode.

Annechien is opgeleid volgens de Stott Pilates® methode. Dit is een hedendaagse benadering op de originele bewegingsmethode gepionierd door Joseph H. Pilates (1880–1967). .

Waar Annechien het meest van geniet binnen Pilates is de bewustwording van je lichaam en het opbouwen van balans, kracht en controle tijdens het bewegen waarbij een juiste inzet van ademhaling en beweging op subtiel niveau key is.  Tijdens haar lessen hoopt ze niet alleen haar enthousiasme voor Pilates over te kunnen brengen maar ook daagt ze je uit om onder de juiste begeleiding het beste uit jezelf en je lichaam te halen.