Docenten

IMG_2220

Marieke

Marieke is een bevlogen Yoga Alliance gecertificeerd senior Ashtanga yoga docente en oprichtster van YogaTemple.  Zelf heb ik kunnen ervaren (en nog) wat yoga voor je kan betekenen, een oneindig proces van bewustwording en thuiskomen in je eigen lichaam. Doordat ik vele opleidingen en processen heb mogen bewandelen ben ik gaan voelen wie ik ECHT ten diepste ben, in mijn eigen essentie leren staan en ook daarop leren vertrouwen. Dagelijks op mijn mat staan, stil zijn en laten zijn wat is zonder hechting en in daar ook in zijn volledigheid zijn leer ik steeds meer mijn eigen kracht, zachtheid, rust en vrijheid ontdekken. Ik geloof dat dit voor iedereen mogelijk is, iedereen is uniek, met zijn of haar mogelijkheden. ik ben in gaan zien ondanks fysieke of mentale issues je toch binnen jouw mogelijkheden dit ook kan ervaren. Door met liefde en compassie maar ook een zekere drive naar jezelf te leren kijken, je mogelijkheden te ontdekken neem ik je graag mee om deze balans te vinden zowel in reguliere lessen maar nog meer in persoonlijke begeleiding. 

In de afgelopen jaren heeft Marieke verschillende opleidingen en workshops gevolgd bij ervaren internationale docenten , waaronder Clayton Horton, Shiva Rea, Simon Park, Twee Merrigan, Eddie Stern, Petri Raisanen, Sri O.P. Tiwari, Paul Dallaghan. Ondertussen blijft ze ontwikkelen door haar yoga studie te verdiepen met het volgen van opleidingen, workshops op het gebied van yoga en meditatie, ademtherapie, trauma verwerking, zelfontwikkeling in trauma/familie opstellingen en haar eigen dedicated yoga practice. 

 

 

 

 

Iris is senior yoga docente en detoxcoach en heeft haar eigen schoonheidssalon waar zij schoonheid en balans samenbrengt.  Yoga, Ayurveda en natuurlijke voeding zijn voor Iris een rode draad in haar leven. Daarnaast is Iris geen onbekend gezicht binnen YogaTemple, zo is ze in vele lessen te vinden en is zij vaste invaldocente bij ons.

Vanaf 2014 geeft Iris ook Yin Yoga, De focus ligt hierbij meer op het dieper liggende bindweefsel, de gewrichten en de energiebanen, waardoor meer mobiliteit en flexibiliteit ervaren wordt. Deze vorm van yoga verbetert  de stroming van energie, de immuniteit en emotionele stabiliteit.

Nieuwsgierig naar Iris haar activiteiten, kijk op www.curacameo.nl

 

Processed with Snapseed.

Alemke

Na een flink auto ongeval een aantal jaar geleden is Alemke gestart met het volgen van Pilates en ook Yoga lessen. De pilates lessen maakte haar enthousiast en deed ze met veel plezier, yoga daarentegen was geen liefde op het eerste gezicht! Toch heeft Alemke yoga weer een kans gegeven en is met een open mind en op voorzichtige nieuwsgierige wijze yoga gaan (her)ontdekken bij YogaTemple. Yoga leerde haar ondanks een stijf en vaak ook pijnlijk lijf de confrontatie aan te gaan door te luisteren naar haar lichaam en voorzichtig weer de mogelijkheden van het lijf en ook mind weer te zien en te volgen. Stapje voor stapje heeft ondertussen yoga Alemke leren voelen dat je meer kunt dan je denkt. Inmiddels is yoga niet meer uit haar leven weg te denken en voelt ze zich met liefde verbonden op haar yoga pad. Alemke volgt een interne opleiding bij YogaTemple en heeft meerdere workshops gevolgd bij oa Eddie Stern en Paul Dallaghan. 

Als geen ander weet Alemke hoe het is als je lichaam je in de steek laat, wat dit proces van revalidatie en genezing nodig heeft, ze neemt je in de lessen graag mee om je eigen unieke mogelijkheden te onderzoeken en te leren gebruiken. 

*momenteel geeft Alemke geen lessen