Lesvormen

yogatemple foto's 009

Ashtanga vinyasa yoga is een opeenvolging van yoga houdingen (asanas), gecombineerd met adem, kracht en mindsetting (focus). Het is een dynamische benadering waarbij je ademhaling voor verbinding zorgt in de beweging.

Half Primary Series wordt gegeven volgens de traditie van Sri K. Pattabhi Jois en Krishnamacharya. De les kenmerkt zich door een vaste sequence van houdingen (de zogenaamde ‘Primary Series’ ) Elke in- en uitademing is gekoppeld aan een beweging om in en uit een houding te komen (vinyasa). 

Full Primary Series wordt gegeven volgens de traditie van Sri K. Pattabhi Jois en Krishnamacharya, hele eerste serie. (gevorderde les).

Yin Yoga is een meditatieve les gericht op het ontwikkelen van dieper liggende spieren, gewrichten en pezen.  Je blijft langer in een houding, waardoor de yoga houdingen een diepe werking heeft op je lichaam, hierdoor ontstaat flexibiliteit en wordt het openen van de nadi’s (meridianen) gestimuleerd, hierdoor kom je tot een diepere ontspanning en worden eventuele energie blokkades doorbroken waardoor je met meer energie en lichter uit de les komt.

Pranayama: In deze lessen is aandachtig om je ademhaling te verlengen, je zuurstof en longinhoud functie te verbeteren en je middenrif op een zodanige manier te gebruiken dat deze zijn masserende functie kan uitoefenen van alle interne organen. Vaak blijkt dat het middenrif verkrampt is of hard aanvoelt waardoor allerlei buikklachten ontstaan, door de pranayama oefeningen toe te passen kunnen deze uiteindelijk verzachten of verdwijnen. Deze les zorgt voor bewustwording van adem, hoe adem te verlengen is en daardoor zorgt voor het vergroten van je energie.

Mysore: Eigen practice onder begeleiding van je teacher. Een eigen practice brengt je diep naar binnen, naar stilte en een groter begrip van jouw unieke mogelijkheden. De teacher is aanwezig in de shala, begeleidt jou, geeft je tips en adviezen en zal ook indien nodig bepaalde houdingen af of aanraden. 

1 op 1 begeleiding YogaTemple;

YogaTemple  biedt naast de reguliere lessen ook persoonlijke begeleiding en lichaamsgerichte yogatherapie.

Deze lessen worden geheel afgestemd naar jouw wensen en doelen, samen kijken we wat nodig is. Gebleken is dat deze vorm van begeleiding extra verdieping geeft aan je yoga practice, doordat je teacher nauw samenwerkt met jou. Ook bij specifieke gezondheidsklachten (met advies van je specialist) kunnen we kijken naar alternatieven zodat je tijdens een reguliere les binnen jouw mogelijkheden mee kan doen.

“Practice, practice, practice and all is coming.”

      Sri. K. Pattabhi Jois