Lesvormen

yogatemple foto's 009

Ashtanga vinyasa yoga is een opeenvolging van yoga houdingen (asanas), gecombineerd met adem, kracht en mindsetting (focus). Het is een dynamische benadering waarbij je ademhaling voor verbinding zorgt in de beweging.

Half Primary Series wordt gegeven volgens de traditie van Sri K. Pattabhi Jois en Krishnamacharya. De les kenmerkt zich door een vaste sequence van houdingen (de zogenaamde ‘Primary Series’ ) Elke in- en uitademing is gekoppeld aan een beweging om in en uit een houding te komen (vinyasa). 

Full Primary Series wordt gegeven volgens de traditie van Sri K. Pattabhi Jois en Krishnamacharya, hele eerste serie. (gevorderde les).

Yin Yoga is een meditatieve les gericht op het ontwikkelen van dieper liggende spieren, gewrichten en pezen.  Je blijft langer in een houding, waardoor de yoga houdingen een diepe werking heeft op je lichaam, hierdoor ontstaat flexibiliteit en wordt het openen van de nadi’s (meridianen) gestimuleerd, hierdoor kom je tot een diepere ontspanning en worden eventuele energie blokkades doorbroken waardoor je met meer energie en lichter uit de les komt.

Pranayama: In deze lessen is aandachtig om je ademhaling te verlengen, je zuurstof en longinhoud functie te verbeteren en je middenrif op een zodanige manier te gebruiken dat deze zijn masserende functie kan uitoefenen van alle interne organen. Vaak blijkt dat het middenrif verkrampt is of hard aanvoelt waardoor allerlei buikklachten ontstaan, door de pranayama oefeningen toe te passen kunnen deze uiteindelijk verzachten of verdwijnen. Deze les zorgt voor bewustwording van adem, hoe adem te verlengen is en daardoor zorgt voor het vergroten van je energie.

Mysore: Eigen practice onder begeleiding van je teacher. Een eigen practice brengt je diep naar binnen, naar stilte en een groter begrip van jouw unieke mogelijkheden. De teacher is aanwezig in de shala, begeleidt jou, geeft je tips en adviezen en zal ook indien nodig bepaalde houdingen af of aanraden. 

Meditatie les: tijdens deze les maken we gebruik van verschillende meditatie technieken. Afsluitend zachte restorative houdingen. Meditatie is niet iets wat je doet, maar door middel van technieken leer je bewust te worden van gedachtes, gevoelens en signalen van het lichaam. Regelmatig mediteren zorgt voor een helder bestaan, moeiteloos beslissingen nemen en bewustwording van (aangeleerde) patronen. Daardoor merk je in het dagelijks leven minder obstakels of als je ze tegenkomt ze op tijd te signaleren en vanuit rust en zonder te grijpen dingen op een natuurlijke manier tot je te laten komen.

1 op 1 begeleiding YogaTemple;

YogaTemple  biedt naast de reguliere lessen ook persoonlijke begeleiding en lichaamsgerichte yogatherapie. In deze sessies gaan we aan de slag met leren voelen wat het lichaam voor signaal afgeeft. Vaak proberen we soms zelfs krampachtig zaken op te lossen, als we vastlopen in het leven grijpt uiteindelijk het lijf in, door weer te leren je lichaam te vertrouwen en signalen bewust waar te nemen ontstaat heling en opnieuw verbinding met lichaam en geest. Het lichaam is opgebouwd uit celgeheugen en zal veelal vanuit dit geheugen reageren, nog voordat je daar bewust van bent. Door met je lijf te werken kan je nieuw geheugen plaatsen en gaan reageren vanuit je gezonde delen. Je hoeft geen yoga te doen om deze sessies af te spreken.

Private classes: Privé lessen worden geheel afgestemd naar jouw wensen en doelen, samen kijken we wat nodig is. Gebleken is dat deze vorm van begeleiding extra verdieping geeft aan je yoga practice, doordat je teacher nauw samenwerkt met jou. Ook bij specifieke gezondheidsklachten (met advies van je specialist) kunnen we kijken naar alternatieven zodat je tijdens een reguliere les binnen jouw mogelijkheden mee kan doen.

“Practice, practice, practice and all is coming.”

      Sri. K. Pattabhi Jois