Lesvormen

yogatemple foto's 009

De lessen bij YogaTemple zijn gericht op persoonlijke groei en bewustwording. De lessen verschillen van oa sportscholen omdat yoga persoonlijk is en niet in massa te geven is. Ieder lijf is anders en heeft dus andere tools nodig om met adem te bewegen. Het streven is naast reguliere lessen ook privé lessen te volgen zodat er een diepere verbinding ontstaat met je lichaam en mind wat voor 100% verbetering geeft in je dagelijks leven zowel fysiek als mentaal. Niks moet natuurlijk en alle beginners zijn juist welkom. Als je kan ademen kan je yoga doen!

Ashtanga vinyasa yoga is een opeenvolging van yoga houdingen (asanas), gecombineerd met adem, kracht en mindsetting (focus). Het is een dynamische benadering waarbij je ademhaling voor verbinding zorgt in de beweging.

Yin Yoga is een meditatieve les gericht op het ontwikkelen van dieper liggende spieren, gewrichten en pezen.  Je blijft langer in een houding, waardoor de yoga houdingen een diepe werking heeft op je lichaam, hierdoor ontstaat flexibiliteit en wordt het openen van de nadi’s (meridianen) gestimuleerd, hierdoor kom je tot een diepere ontspanning en worden eventuele energie blokkades doorbroken waardoor je met meer energie en lichter uit de les komt.

Pranayama: (adem les) In deze lessen is aandachtig om je ademhaling te verlengen, je zuurstof en longinhoud functie te verbeteren en je middenrif op een zodanige manier te gebruiken dat deze zijn masserende functie kan uitoefenen van alle interne organen. Vaak blijkt dat het middenrif verkrampt is of hard aanvoelt waardoor allerlei buikklachten ontstaan, door de pranayama oefeningen toe te passen kunnen deze uiteindelijk verzachten of verdwijnen.

Hatha yoga:

Hatha yoga wordt ook wel vertaald als zon en maan. Hatha is alle yoga en brengt balans in beweging verbonden met ademhaling. Focus ligt op het hele lichaam, je zintuigen, organen, spieren, zenuwen en ademhaling. De les geeft je vernieuwde energie, brengt balans in je lijf en hoofd.

Mysore: Eigen practice onder begeleiding van je teacher. Een eigen practice brengt je diep naar binnen, naar stilte en een groter begrip van jouw unieke mogelijkheden. De teacher is aanwezig in de shala, begeleidt jou, geeft je tips en adviezen en zal ook indien nodig bepaalde houdingen af of aanraden. 

Meditatie les: tijdens deze les maken we gebruik van verschillende meditatie technieken. Afsluitend zachte restorative houdingen. Meditatie is niet iets wat je doet, maar door middel van technieken leer je bewust te worden van gedachtes, gevoelens en signalen van het lichaam. Regelmatig mediteren zorgt voor een helder bestaan, moeiteloos beslissingen nemen en bewustwording van (aangeleerde) patronen. 

1 op 1 begeleiding YogaTemple;

YogaTemple  biedt naast de reguliere lessen ook persoonlijke begeleiding en lichaamsgerichte yogatherapie. In deze sessies gaan we aan de slag met leren voelen wat het lichaam voor signaal afgeeft. Vaak proberen we soms zelfs krampachtig zaken op te lossen, als we vastlopen in het leven grijpt uiteindelijk het lijf in, door weer te leren je lichaam te vertrouwen en signalen bewust waar te nemen ontstaat heling en opnieuw verbinding met lichaam en geest. Het lichaam is opgebouwd uit celgeheugen en zal veelal vanuit dit geheugen reageren, nog voordat je daar bewust van bent. Door met je lijf te werken kan je nieuw geheugen plaatsen en gaan reageren vanuit je gezonde delen. Je hoeft geen yoga te doen om deze sessies af te spreken.

Private classes: Privé lessen worden geheel afgestemd naar jouw wensen en doelen, samen kijken we wat nodig is. Gebleken is dat deze vorm van begeleiding extra verdieping geeft aan je yoga practice, doordat je teacher nauw samenwerkt met jou. Ook bij specifieke gezondheidsklachten (met advies van je specialist) kunnen we kijken naar alternatieven zodat je tijdens een reguliere les binnen jouw mogelijkheden mee kan doen.

“Practice, practice, practice and all is coming.”

      Sri. K. Pattabhi Jois