Lesvormen

yogatemple foto's 009

De lessen bij YogaTemple zijn gericht op persoonlijke groei en bewustwording. Ieder lijf is anders en heeft dus andere tools nodig om met adem te bewegen. Yoga bij YogaTemple omvat alle aspecten van practice, houdingen en ademhaling. Iedere yogi heeft zijn eigen behoeftes en leefstijl, daarin bieden wij volledige ondersteuning door yoga op maat aan te bieden.

Hatha (Vinyasa) Yoga: deze lessen zijn gericht op breath movement, houdingen die volledig vanuit de verbinding met adem tot stand komen. Uitdagend, versterkend en moeiteloos. Een totale verbinding van kracht en zachtheid. Houdingen worden afgewisseld met rust als ook beweging tussen houdingen om je lichaam flexibel te houden. Deze vorm komt het meest in de buurt van de Ashtanga yoga lessen maar vooral Yoga zonder poespas.

Yin Yoga is een meditatieve les gericht op het ontwikkelen van dieper liggende spieren, gewrichten en pezen.  Je blijft langer in een houding, waardoor de yoga houdingen een diepe werking heeft op je lichaam, hierdoor kom je tot een diepere ontspanning en worden eventuele energie blokkades doorbroken waardoor je met meer energie en lichter uit de les komt. Rust, ontspanning en loslaten.

Pranayama: (adem les) In deze lessen is aandacht om je ademhaling met eenvoudige technieken optimaal te leren benutten. Vaak zit door oa stress onze adem hoog waardoor je je gejaagd kunt voelen en of maag en darm klachten ervaart. Pranayama (adem) reinigt en stabiliseert je lichaam en ook geest. Bij regelmatige beoefening voel je je vitaler, je hebt meer energie, zowel in je lijf als in je hoofd.

Private Classes: naast de groepslessen bieden wij ook private classes aan. Yoga is persoonlijk, aan te passen aan jouw leefstijl en behoeftes. Een student/teacher relationship creëert een veilige setting waardoor je ook thuis jouw practice kan doen.

Persoonlijke begeleiding en therapie. In plaats van oplossingen te zoeken van buitenaf, nodig ik je in deze sessies uit om juist naar de kern te gaan. Conditioneringen en aangeleerde patronen worden onbewust onze raadgever en creëren de bekende vicieuze cirkel, met andere woorden je loopt vast en het lukt niet om je gevoel of gedachtes om te buigen. In deze sessies gaan we niet voorbij deze dynamiek maar nodigen we deze uit, zodat je uit herhaling, conditionering en familie lijnen kan bevrijden. Daarbij leer je geen nieuwe patronen maar juist de herkenning en erkenning van jouw gedragingen. Het creëert verbinding en bewustwording. Ook indien nodig krijg je een thuis programma, volledig in overleg wat haalbaar is voor jouw leven. 

“Yoga is the perfect union of male female”