Lesvormen

yogatemple foto's 009

De lessen bij Yoga of Heart zijn gericht op persoonlijke groei en bewustwording. Ieder lijf is anders en heeft dus andere tools nodig om met adem te bewegen. Yoga omvat alle aspecten van practice, houdingen, ademhaling, chanting etc. Iedere yogi heeft zijn eigen behoeftes, leefstijl, daarin bieden wij volledige ondersteuning door yoga op maat aan te bieden.

Hatha Vinyasa Yoga: deze lessen zijn gericht op breath movement, houdingen die volledig vanuit de verbinding met adem tot stand komen, moeiteloos. Een totale verbinding van kracht en zachtheid. Houdingen worden afgewisseld met rust, beweging tussen houdingen om je lichaam flexibel te houden. Yoga zonder poespas:)

Yin Yoga is een meditatieve les gericht op het ontwikkelen van dieper liggende spieren, gewrichten en pezen.  Je blijft langer in een houding, waardoor de yoga houdingen een diepe werking heeft op je lichaam, hierdoor kom je tot een diepere ontspanning en worden eventuele energie blokkades doorbroken waardoor je met meer energie en lichter uit de les komt.

Pranayama: (adem les) In deze lessen is aandacht om je ademhaling te verlengen, je zuurstof en longinhoud functie te verbeteren en je middenrif op een zodanige manier te gebruiken dat deze zijn masserende functie kan uitoefenen op alle interne organen. 

Yoga of Heart Private Classes: naast de groepslessen bieden wij ook private classes aan. Yoga is persoonlijk, aan te passen aan jouw leefstijl en behoeftes. Een student/teacher relationship creëert een veilige setting waardoor je ook thuis jouw practice kan doen.

Persoonlijke begeleiding en lichaamsgerichte yogatherapie. In deze sessies gaan we aan de slag met voelen wat het lichaam voor signaal afgeeft. In plaats van oplossingen te zoeken van buitenaf, nodig ik je in deze sessies uit om juist naar de kern te gaan. Conditioneringen en aangeleerde patronen worden onbewust onze raadgever en creëren herhaal gedrag. In deze sessies gaan we niet voorbij deze dynamiek maar nodigen we deze uit, zodat we uit herhaling, conditionering en familie lijnen  kunnen bevrijden. Daarbij leer je geen nieuwe patronen maar juist de herkenning en erkenning van jouw gedragingen. Het creëert verbinding en bewustwording. Ook indien nodig krijg je een thuis programma, volledig in overleg wat haalbaar is voor jouw leven. 

“Yoga is the perfect union of male female”